Sjtiemoeng en sjpass

De groep Jód Jek bestaat sinds 1986, in de loop der jaren is Jód Jek uitgegroeid tot een semi professionele groep. De leden zijn woonachtig in heel Zuid Limburg vandaar de naam Jód Jek Zuid-Limburg.

 

Niet alleen tijdens de karnavalsoptochten in Kerkrade, Heerlen, Simpelveld en Maaseik (B) maar ook op de kleine en grote bühnen in Nederland, België en Duitsland is Jód Jek een graag geziene gast. Daar waar Jód Jek is, is "sjtiemoeng gegarandeerd".

 

Tijdens de optredens van om en nabij een half uur worden eigen liedjes in het Kerkraads dialect maar ook covers in het Duits, Engels en zelfs Frans gezongen. Een optreden van Jód Jek is een lust voor het oog maar beslist ook voor het oor. De kostuums worden met veel liefde voor het detail zelf ontworpen en gemaakt. Vooral de hoeden springen echt in het oog.

 

Een optreden van Jód Jek is een kleurrijk, akoestisch en ritmisch genot. Organisatoren van kleine en grote evenementen zeggen dan ook met recht, "de zaal stond op zijn kop, toen Jód Jek van de bühne vertrok"